A kandallók „étele”: a tűzifa
Mielőtt kandalló építés mellett döntünk, fontos tisztában lennünk azzal, hogy melyik tűzifa a leghatékonyabb tüzelőanyag, illetve a megvásárolt, esetleg még nem eléggé kiszárított fa tárolásáról is gondoskodnunk kell.
Rendkívül fontos a fa minősége, hiszen ha frissen kivágott, ráadásul magas gyantatartalmú fát tüzelünk el, több vízgőz keletkezik, ami rontja kandallónk hatásfokát. Érdemes száraz keményfával tüzelni, mint például akác, bükk vagy tölgy. A gyümölcsfák magasabb gyantatartalommal rendelkeznek, így rosszabb tüzelők.
Abban az esetben, ha olyan fát veszünk, ami frissen lett kivágva, gondoskodnunk kell a megfelelő tárolásról. Itt fontos szempont, hogy olyan helyen gyűjtsük a tüzelőt, ahol nem éri víz, ellenben mozog a levegő, hogy tűzifánk ne penészedjen be és tökéletes hatásfokot érjünk el kandallónkkal.
Forduljon hozzánk bizalommal, és megépítjük álmai kandallóját, ami minden igényt kielégít, továbbá igény esetén hasznos szakmai tanácsokkal látjuk el a tökéletes élmény érdekében!
|
|